Skin Types & How to Treat Each Type

Huidtypes en hoe elk type te behandelen

Denk even aan je huid. Bedenk eens hoe uniek het is. De huid van elke persoon is anders, met zijn eigen reeks kleuren, texturen en kenmerken. Ja, er zijn enkele overeenkomsten tussen de huid van mensen, maar de huid van elke persoon is nog steeds uniek. En dat maakt het zo mooi.

1. Het bepalen van uw huidtype

2. De blote gezicht-methode

Een van de gemakkelijkste manieren om uw huidtype te bepalen is door het direct na het reinigen te evalueren.


Dit kan u helpen een gerichter regime te kiezen om aan individuele behoeften te voldoen, gebaseerd op wat we zien en voelen als we naar onze eigen, pas gereinigde gezichten kijken!

Om deze test te volgen, begint u met Gentle Soothing Cleanser voordat u uw gezicht grondig wast; dep het droog (niet wrijven!) 30 minuten later, zonder iets anders te gebruiken, zoals vochtinbrengende crèmes of serums, laat uw huid boekdelen spreken en let op hoe uw huid eruit ziet en aanvoelt.

Huidtype en routines

3. De vijf basishuidtypes

Laten we de vijf belangrijkste huidtypes eens nader bekijken, en daarna ingaan op onze specifieke aanbevelingen voor de verzorging van elk huidtype.


NORMALE HUID

Het belangrijkste aan een normale huid is dat deze gewoon ‘normaal’ is. Het betekent niet dat je gezicht na het wassen geen extra olie zal hebben, en het hebben van minder dan perfecte poriën betekent ook dat je voorbestemd bent voor puistjes! Zorg ervoor dat al die andere eigenschappen, zoals een goede balans in termen van vochtniveaus over verschillende delen van ons lichaam (geen duidelijke droge of olieachtige plekken) en het niet ervaren van aanhoudende problemen zoals acne/roodheid, ook aanwezig zijn.


DROGE HUID

Degenen met een droog huidtype kunnen een strak gevoel, vervellen en zelfs schilferen opmerken als ze niet genoeg vocht hebben.

Hoewel dit geldt voor alle mensen die last hebben van verminderde hydratatie in de buitenste laag van de opperhuid (ook wel stratum corneum genoemd), is het belangrijk om onder andere de gedehydrateerde en normale/gezonde talgproductie niet te verwarren. Het blijkt dat je te gehydrateerd kunt zijn!

Een gedehydrateerde huid heeft absoluut niets te maken met de hoeveelheid water die uw lichaam opneemt. Terwijl een droge huid lijdt aan een gebrek aan vocht; het is niet omdat iemand niet genoeg vocht drinkt.


GECOMBINEERDE HUID

Gecombineerde huid is een uniek type huid dat overal op uw gezicht voorkomt. De andere soorten op deze lijst verschijnen op verschillende plekken, maar deze twee smelten samen om een ​​interessante textuur te creëren voor degenen die het hebben! De ene kant kan droog aanvoelen, terwijl de andere kant overmatig vettig is. De T-zone (voorhoofd/neus/kin) krijgt overtollige olie, terwijl de andere delen van het gezicht in balans of droog blijven.


VETTIGE HUID

Een vette huid kan worden gedefinieerd als een bovengemiddelde hoeveelheid talg (de natuurlijke olie). Deze overmatige productie zorgt ervoor dat mensen met dit type merken dat hun huid er glanzend uitziet en dat het ook de poriën kan verstoppen, waardoor de kans op puistjes of puistjes op uw gezicht groter wordt.


GEVOELIGE HUID

Als u een gevoelige huid heeft, is het waarschijnlijk dat een andere aandoening het probleem veroorzaakt. Als uw symptomen niet verergeren of een tijdje aanhouden zonder verbetering, bent u zich er misschien niet eens van bewust dat er een onderliggend probleem is. Factoren voor het ontwikkelen van een delicate teint zijn onder meer:
Vrouw zijn (vooral na de menopauze)

bepaalde allergieën heeft, zoals hooikoorts of astma

gebruik van corticosteroïden.

Genen erven van ouders die al droogheidsproblemen hadden

Je realiseert je misschien niet eens dat je het hebt, totdat een product slecht reageert, zoals zeep of make-up!

Verzonken oogcrème van Skanski huidverzorging

4. Waarom je een op maat gemaakte huidverzorgingsroutine speciaal voor jou nodig hebt

We hebben allemaal verschillende huidtypes, maar er is momenteel maar één benadering van het onderwerp gezond ogende, stralende teint, wat betekent dat deze niet voor iedereen goed genoeg is.

Eén behandelplan dat in elke situatie werkt, klinkt als een paradijs op aarde; we moeten echter nog niet te enthousiast worden, want deze droom is al werkelijkheid geworden!

Je huid is het meest gevoelige orgaan van je lichaam, dus als je een ingrediënt aan de mix toevoegt, kan dit echt laten zien hoe verschillende ingrediënten ons beïnvloeden. De ene persoon kan bijvoorbeeld enthousiast zijn over iets dat voor zijn vriend werkt, maar er zelf verschrikkelijk op reageren omdat hij of zij vatbaarder is voor bepaalde problemen.