How To Apply Eye Cream

Hoe oogcrème aan te brengen

Oogcrème is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, vooral voor diegenen die fijne lijntjes, rimpels, donkere kringen en wallen rond de gevoelige huid rond de ogen willen verminderen. Met talloze oogcrèmes die op de markt verkrijgbaar zijn, kan het behoorlijk overweldigend zijn om hun voordelen en de juiste applicatietechniek te begrijpen. Dit artikel leidt u door het proces van het effectief en veilig selecteren en aanbrengen van oogcrème om de gewenste resultaten te bereiken.

essential component

Voordat u zich in de wereld van oogcrèmes waagt, moet u zich bewust zijn van hun voordelen, de belangrijkste ingrediënten waarnaar u moet zoeken en de factoren die de werkzaamheid van deze producten beïnvloeden. Het herkennen van de unieke problemen die verband houden met het gebied rond de ogen, zoals gevoeligheid, dunne huid en gevoeligheid voor beschadiging, is van cruciaal belang bij het bedenken van het meest geschikte en gerichte oogzorgregime.

Het volgen van relevante voorbereidende stappen en een nauwgezet applicatieproces kan de absorptie van oogcrème optimaliseren, specifieke problemen aanpakken en betere resultaten opleveren. Het integreren van oogcrème in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine, het overwegen van de juiste frequentie van aanbrengen en het toepassen van geavanceerde tips en trucs kan uw oogverzorgingsregime en de algehele gezondheid van de huid aanzienlijk verbeteren.

Kernpunten

 • Houd rekening met de unieke problemen van het gebied rond de ogen in uw huidverzorgingsroutine.
 • Kies oogcrèmes met heilzame ingrediënten en ondersteunende formuleringen.
 • Een juiste toepassing van oogcrème en consistentie in het gebruik ervan zullen een verschil maken.

Inzicht in de voordelen van oogcrème

Eye Cream Benefits

Oogcrèmes bieden een verscheidenheid aan voordelen die veelvoorkomende problemen rond de gevoelige huid rond de ogen kunnen aanpakken. In dit gedeelte worden vier belangrijke voordelen belicht van het opnemen van een oogcrème in uw huidverzorgingsroutine.

Bestrijd donkere kringen

Consequent gebruik van oogcrèmes met actieve ingrediënten, zoals vitamine C of niacinamide, kan helpen de huidskleur rond de ogen op te fleuren en te egaliseren. Deze ingrediënten werken samen om de pigmentatie tegen te gaan die wordt veroorzaakt door veroudering, genetica of omgevingsfactoren. Het aanbrengen van een oogcrème kan een effectieve oplossing bieden om donkere kringen te minimaliseren.

Verminder wallen en wallen

Oogcrèmes met ingrediënten zoals cafeïne of groene thee-extracten kunnen wallen en wallen onder de ogen helpen verminderen. Deze ingrediënten werken door de bloedvaten te vernauwen en ontstekingen te verminderen, wat resulteert in een verfrist uiterlijk. Bovendien kan het zachtjes masseren van de oogcrème tijdens het aanbrengen helpen bij het bevorderen van de bloedsomloop en het afvoeren van overtollig vocht.

Minimaliseer fijne lijntjes en rimpels

Het gebruik van een oogcrème die is ontworpen om fijne lijntjes en rimpels aan te pakken, kan zichtbare tekenen van veroudering effectief vertragen en minimaliseren. De belangrijkste ingrediënten om naar te zoeken zijn:

 • Retinol: Een derivaat van vitamine A dat de celvernieuwing van de huid en de productie van collageen bevordert.
 • Peptiden: zijn bouwstenen voor eiwitten die helpen de stevigheid en elasticiteit van de huid te herstellen.
 • Antioxidanten: Zoals vitamine C en E, beschermen de huid tegen schade door vrije radicalen en dragen uiteindelijk bij aan een gladdere huid.

Het gebruik van een oogcrème met een of meer van de bovenstaande ingrediënten kan helpen om de jeugdige uitstraling van de huid te behouden.

Hydrateer en hydrateer het gebied rond de ogen

De huid rond de ogen is dunner en kwetsbaarder dan de rest van het gezicht, waardoor deze vatbaar is voor uitdroging en irritatie. Een goede oogcrème bevat hydraterende en hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine of ceramiden. Regelmatig aanbrengen van een oogcrème die speciaal is samengesteld om de huid rond de ogen te hydrateren en vocht vast te houden, bevordert een voller en gladder uiterlijk.

Belangrijkste ingrediënten om naar te zoeken

Ingredients to Look For

Peptiden en collageen

Peptiden zijn ketens van aminozuren die fungeren als boodschappers en de aanmaak van collageen stimuleren, een eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het opnemen van peptiden en collageenstimulerende ingrediënten in uw oogcrème kan fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen. Enkele veel voorkomende peptide- en collageenstimulerende ingrediënten zijn:

 • Palmitoyl Tripeptide-5
 • Matrixyl
 • Argireline

Hyaluronzuur en hydrators

Hyaluronzuur is een van nature voorkomende stof in de huid die vocht aantrekt en vasthoudt. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van hyaluronzuur af, wat leidt tot een drogere en meer gerimpelde huid. Oogcrèmes met hyaluronzuur helpen de tere huid rond de ogen effectief te hydrateren. Naast hyaluronzuur zijn andere hydraterende ingrediënten om naar te zoeken:

 • Glycerine
 • Natrium PCA
 • Panthenol (Vitamine B5)

Vitamine C en E

Zowel vitamine C als vitamine E zijn krachtige antioxidanten die kunnen helpen bij het aanpakken van huidproblemen onder de ogen. Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, verheldert donkere kringen en egaliseert de huidskleur, terwijl vitamine E de huid voedt en beschermt tegen milieuschade. Om het meeste uit deze vitamines te halen, zoekt u naar oogcrèmes met een stabiele vorm van vitamine C, zoals magnesiumascorbylfosfaat, en overweegt u een product dat beide vitamines combineert voor synergetische effecten.

Cafeïne en antioxidanten

Cafeïne is een ander krachtig ingrediënt om naar te zoeken in oogcrèmes, omdat het wallen en donkere kringen helpt verminderen door de bloedvaten te vernauwen. Het heeft ook antioxiderende eigenschappen en beschermt de huid tegen vrije radicalen en milieuschade.

Naast cafeïne kunnen andere antioxidanten zoals groene thee-extract, resveratrol en ferulazuur extra bescherming bieden en de tekenen van veroudering helpen minimaliseren. Deze stoffen werken samen om vrije radicalen te neutraliseren en ontstekingen te bestrijden, waardoor uw gebied onder de ogen er fris en stralend uitziet.

Voorbereiding voor toepassing

Before Application

Reinig je huid

Het is van cruciaal belang om uw huidverzorgingsroutine te beginnen met het grondig reinigen van uw huid. Kies een zachte reiniger op basis van je huidtype om vuil, olie en make-upresten te verwijderen. Je kunt een reinigingsolie gebruiken voor de droge of gevoelige huid of een reiniger op waterbasis voor de vette of gecombineerde huid. Zorg ervoor dat je je gezicht goed afspoelt met lauw water en dep voorzichtig droog met een schone handdoek.

Gebruik van toner en serum

Breng na het reinigen een geschikte toner aan om de poriën te verstevigen en te vernauwen. Gebruik natuurlijke toners die ideaal zijn voor hydratatie en helpen de huid voor te bereiden om de oogcrème beter op te nemen. Zoek voor een vette of acne-gevoelige huid naar toners met salicylzuur die ontstekingen kunnen kalmeren. Gebruik een wattenschijfje om de toner gelijkmatig op je gezicht aan te brengen, vermijd het gebied rond de ogen.

Gebruik vervolgens een serum dat zich richt op specifieke huidproblemen zoals pigmentatie, fijne lijntjes of uitdroging. Serums met vitamine C kunnen de collageenproductie stimuleren, terwijl serums met niacinamide roodheid kunnen verminderen en de huidtextuur kunnen verbeteren. Breng het serum in kleine puntjes aan op je gezicht en masseer zachtjes met je vingertoppen. Laat het een paar minuten intrekken voordat u verder gaat met het aanbrengen van de oogcrème.

Stap-voor-stap applicatie

Step-by-Step

Een hoeveelheid ter grootte van een erwt aanbrengen

Begin met het aanbrengen van een hoeveelheid oogcrème ter grootte van een erwt op je hand. Het is van cruciaal belang om niet te veel product aan te brengen, omdat te veel aanbrengen irritatie kan veroorzaken. Onthoud dat een kleine hoeveelheid een lange weg gaat.

De juiste vinger om te gebruiken

Het is het beste om je ringvinger te gebruiken voor het aanbrengen van oogcrème, omdat deze het zachtste aanvoelt. Dit zorgt ervoor dat u voorkomt dat u overmatige druk uitoefent rond de tere huid rond de ogen, wat mogelijk schade kan veroorzaken.

Zachte kloptechniek

 1. Verwarm de oogcrème tussen je ringvingers door ze zachtjes tegen elkaar te wrijven.
 2. Begin bij de binnenste ooghoek en dep de crème langs je oogkas en beweeg naar buiten.
 3. Zodra u de buitenste ooghoek bereikt, begint u de crème naar binnen te deppen en volgt u uw onderste oogkas.
 4. Klop de crème zachtjes rond je ogen om een betere absorptie te bevorderen.

Door deze stappen te volgen, zorg je voor een goede en zachte toepassing van oogcrème, waardoor de gevoelige huid rond je ogen wordt beschermd.

Absorptie optimaliseren

Optimizing Absorption

Een goede opname van oogcrème is essentieel voor het verkrijgen van de gewenste resultaten. In dit gedeelte bespreken we enkele technieken die de opname van oogcrème in uw huid kunnen verbeteren.

Wachttijd voor make-up

Het is van cruciaal belang om de oogcrème voldoende tijd te geven om volledig in de huid te trekken voordat u make-up aanbrengt. Het wordt aanbevolen om minimaal 10 tot 15 minuten te wachten na het aanbrengen van de oogcrème om een optimaal resultaat te garanderen.

Make-up kan als een barrière fungeren, waardoor de actieve ingrediënten in de oogcrème niet effectief in de huid kunnen doordringen. Bovendien kan het te snel aanbrengen van make-up na de oogcrème vlekken of kreukels veroorzaken, wat ongewenst is. Volg deze stappen om dit te voorkomen:

 1. Reinig je huid grondig.
 2. Breng je oogcrème voorzichtig aan en dep het met je ringvinger in de huid.
 3. Laat de crème 10-15 minuten intrekken.
 4. Ga verder met je normale make-uproutine.

Nachtelijke toepassing

Het opnemen van oogcrème in uw avondhuidverzorgingsroutine kan de effectiviteit ervan aanzienlijk verbeteren. 's Nachts ondergaat je huid op natuurlijke wijze regeneratieprocessen, waardoor het een ideaal moment is om oogcrème aan te brengen.

Veel oogcrèmes zijn speciaal geformuleerd als nachtcrème met ingrediënten die optimaal werken tijdens de avonduren. Bovendien hoeft u zich bij het 's nachts aanbrengen geen zorgen te maken over make-up die de absorptie verstoort of over mogelijke gevoeligheidsproblemen veroorzaakt door blootstelling aan de zon.

Volg deze eenvoudige stappen om oogcrème effectief in uw nachtelijke routine op te nemen:

 1. Reinig je gezicht en zorg ervoor dat alle make-up en onzuiverheden zijn verwijderd.
 2. Breng serums of andere huidverzorgingsbehandelingen aan.
 3. Masseer je oogcrème zachtjes in de huid rond je ogen, met een kloppende beweging met je ringvinger.
 4. Laat de crème intrekken tijdens je slaap

Door u aan deze richtlijnen te houden voor het maximaliseren van de absorptie, kunt u ervoor zorgen dat uw oogcrème de gewenste voordelen biedt en helpt om een jeugdige, verfriste uitstraling te behouden.

Specifieke problemen aanpakken

Specific Concerns

Oogcrème voor de gevoelige huid

Bij het kiezen van een oogcrème voor de gevoelige huid is het van vitaal belang om een product te kiezen dat irritatie en roodheid minimaliseert. Zorg ervoor dat de oogcrème speciaal is samengesteld voor de gevoelige huid en is geëtiketteerd als hypoallergeen of geurvrij. Hier zijn enkele ingrediënten om naar te zoeken:

 • Kamille - de huid en vermindert roodheid
 • Calendula - Bestrijdt ontstekingen en geneest de gevoelige huid
 • Aloë Vera - Hydrateert en kalmeert irritatie

Oplossingen voor de droge huid

Als je te maken hebt met een droge huid rond de ogen, zoek dan naar een oogcrème die effectief hydrateert zonder irritatie te veroorzaken. Ingrediënten die vocht aantrekken en vasthouden zijn essentieel om een droge huid aan te pakken. Hier zijn enkele ingrediënten om te overwegen:

 • Hyaluronzuur - Houdt water vast en helpt de huid te hydrateren en voller te maken
 • Glycerine - Trekt vocht aan en houdt het vast
 • Ceramiden - Versterken de huidbarrière en voorkomen vochtverlies
Ingrediënten Functie
Hyaluronzuur Hydrateer en maak de huid voller
Glycerine Trekt vocht aan en houdt het vast
Ceramiden Versterk de huidbarrière

Hyperpigmentatie behandelen

Om hyperpigmentatie rond de ogen aan te pakken, gebruikt u een oogcrème met huidverhelderende ingrediënten. Deze ingrediënten helpen de huidskleur te egaliseren en donkere kringen te verminderen. Hier zijn enkele ingrediënten om naar te zoeken:

 • Vitamine C - Een antioxidant die de huidskleur verheldert en donkere kringen beter zichtbaar maakt
 • Niacinamide - Een vorm van vitamine B3 die helpt om de huidskleur te egaliseren en hyperpigmentatie te verminderen
 • Zoethoutextract - Een natuurlijk ingrediënt dat de melanineproductie remt en hyperpigmentatie vermindert

Hieronder vindt u een samenvatting van de belangrijkste ingrediënten voor elk probleem:

Zorg Ingrediënten
Gevoelige huid Kamille, Calendula, Aloë Vera
Droge huid Hyaluronzuur, Glycerine, Ceramiden
Hyperpigmentatie Vitamine C, Niacinamide, Zoethoutextract

Kortom, als u op zoek bent naar een oogcrème om specifieke problemen aan te pakken, zoals een gevoelige huid, droogheid en hyperpigmentatie, zorg er dan voor dat u een product kiest dat de juiste ingrediënten bevat die aan uw specifieke behoeften voldoen.

Levensstijl en omgevingsfactoren

Environmental Factors

Zonbescherming en oogcrème

Het beschermen van de huid rond je ogen tegen de zon is essentieel, omdat het vroegtijdige veroudering en schade kan voorkomen. Het aanbrengen van een oogcrème met SPF biedt twee voordelen: hydratatie en bescherming tegen de zon. Het is belangrijk om oogcrème te gebruiken met minimaal SPF 30 Naast het gebruik van oogcrème, helpt het dragen van een zonnebril met UV-bescherming de tere huid rond je ogen te beschermen tegen schadelijke zonnestralen.

Methode Voordeel
Oogcrème+SPF Beschermt en hydrateert
Zonnebril Beschermt tegen schadelijke UV-stralen

Impact van slaap op het gebied rond de ogen

Slaap speelt een cruciale rol om ervoor te zorgen dat de huid rond je ogen gezond en jeugdig blijft. Tijdens de slaap verjongt en herstelt het lichaam de huid, waardoor deze haar elasticiteit behoudt. Streef naar 7-8 uur slaap per nacht om je huid voldoende tijd te geven om zichzelf te herstellen. Hier zijn enkele tips om uw slaapkwaliteit te verbeteren:

 1. Houd een consistent slaapschema aan.
 2. Creëer een ontspannende routine voor het slapengaan.
 3. Zorg voor een comfortabele slaapomgeving met de juiste temperatuur en duisternis.

Bovendien helpt gehydrateerd blijven gedurende de dag bij het omgaan met problemen zoals wallen en donkere kringen. Zorg ervoor dat u dagelijks minstens 8 glazen water drinkt om een optimale gezondheid van de huid te behouden.

Omgaan met stress en de gezondheid van de huid

Stress kan een negatieve invloed hebben op de huid, vooral op het gevoelige gebied rond de ogen. Het leidt tot de productie van cortisol, wat bijdraagt aan ontstekingen en afbraak van collageen, waardoor fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Om de huid rond uw ogen te behouden, moet u stressbeheersingstechnieken in uw dagelijkse routine opnemen. Hier zijn enkele effectieve manieren om met stress om te gaan:

 • Meditatie
 • Oefening
 • Mindfulness beoefenen
 • Contact maken met vrienden en familie

Geavanceerde tips en trucs

Tips and Tricks

Oogcrème gebruiken voor de bovenste oogleden

Hoewel veel mensen zich richten op het aanbrengen van oogcrème onder het oog, is het belangrijk om ook de bovenste oogleden aan te pakken. Dit kan verslapping en rimpels helpen voorkomen. Om een juiste toepassing te garanderen, dept u voorzichtig een kleine hoeveelheid oogcrème op de bovenste oogleden, waarbij u erop let dat u niet aan de huid trekt of trekt. Zorg ervoor dat de crème volledig is opgenomen voordat u make-up aanbrengt.

Oogcrème koelen

Het bewaren van oogcrème in de koelkast kan een verkoelend effect hebben bij het aanbrengen, wallen verminderen en vermoeide ogen doen herleven. Bovendien kan de koude omgeving helpen de delicate ingrediënten te stabiliseren, waardoor de houdbaarheid van het product wordt verlengd. Om oogcrème in de koelkast te bewaren, plaatst u deze gewoon in een speciaal daarvoor bestemde ruimte van uw koelkast, bij voorkeur uit de buurt van producten om besmetting te voorkomen. Controleer regelmatig de houdbaarheidsdatum en gooi verlopen producten onmiddellijk weg.

Zich uitstrekkend tot het wenkbrauwbot en de slaap

Bij het aanbrengen van oogcrème is het gunstig om het toepassingsgebied uit te breiden naar het wenkbrauwbot en de slapen. Dit helpt om:

 • Bevorder een uitgebreidere huiddekking: Zorg ervoor dat het hele gebied rond de ogen de voordelen van de oogcrème krijgt door deze vaak verwaarloosde gebieden op te nemen.
 • Pak de tekenen van veroudering aan: Rimpels en kraaienpootjes ontwikkelen zich vaak rond de ogen, en het verlengen van het aanbrengen van oogcrème kan helpen voorkomen en hun uiterlijk verbeteren.

Hieronder vindt u een overzichtstabel met geavanceerde tips en trucs voor het aanbrengen van oogcrème:

Fooi Onderafdeling Voordelen Hoe toe te passen
1. Bovenste oogleden Oogcrème gebruiken voor de bovenste oogleden Helpt verslapping en rimpels te voorkomen Dep voorzichtig een kleine hoeveelheid oogcrème op de bovenste oogleden en let erop dat u niet aan de huid trekt
2. Koeling Oogcrème koelen Vermindert wallen en verlengt de levensduur van het product Bewaar op een speciale plaats in uw koelkast, uit de buurt van producten
3. Wenkbrauwbot en slaap Zich uitstrekkend tot het wenkbrauwbot en de slaap Uitgebreide huiddekking; Pakt tekenen van veroudering aan Breid het aanbrengen van oogcrème uit naar het wenkbrauwbot en de slaapregio's

Routinematige integratie en frequentie

Frequency

Het integreren van oogcrème in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine kan vrij eenvoudig zijn. Om de beste resultaten te krijgen, is het belangrijk om de oogcrème consequent en op het juiste moment van de dag aan te brengen. In dit gedeelte bespreken we hoe vaak je oogcrème moet aanbrengen en wanneer je het in je dagelijkse routine moet opnemen.

Frequentie: Over het algemeen moet oogcrème twee keer per dag worden aangebracht, één keer 's ochtends en één keer 's avonds. Deze toepassingsfrequentie zorgt ervoor dat de tere huid rond uw ogen de hele dag gehydrateerd blijft en beschermd blijft tegen omgevingsstressoren.

 • Ochtendtoepassing: Begin uw huidverzorgingsroutine in de ochtend met het reinigen van uw gezicht en het aanbrengen van serums of behandelingen. Breng vervolgens voorzichtig een kleine hoeveelheid oogcrème aan op het gebied onder de ogen en zorg ervoor dat u direct contact met de ogen zelf vermijdt. Laat de oogcrème volledig intrekken voordat u uw dagelijkse vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème aanbrengt. Dit vormt een goede basis voor je make-up en beschermt je huid tegen de schadelijke effecten van UV-stralen.

 • Nachtelijke toepassing: Breng 's nachts, na het reinigen, tonifiëren en het aanbrengen van andere huidverzorgingsproducten, voorzichtig oogcrème aan als laatste stap in uw routine. Hierdoor kunnen de anti-aging eigenschappen in de oogcrème 's nachts effectief werken, waardoor de huid wordt hersteld en aangevuld terwijl je slaapt.

Kies bij het kiezen van een oogcrème er een die speciaal is samengesteld voor het gebied onder de ogen en voordelen biedt zoals hydratatie, anti-verouderingseigenschappen en bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het is belangrijk om geduld te hebben met je huid en de oogcrème de tijd te geven om resultaat te laten zien. Houd er rekening mee dat de huid van elk individu anders zal reageren, dus zorg ervoor dat u in de gaten houdt hoe uw huid op het product reageert en pas indien nodig de frequentie van aanbrengen aan.

Door consequent oogcrème op te nemen in uw ochtend- en avondverzorgingsroutine, kunt u de gezondheid en het uiterlijk van de tere huid rond uw ogen beter behouden, de tekenen van veroudering verminderen en verdere schade voorkomen.

Veelgestelde Vragen/FAQ

FAQ Eye cream

Wat is de juiste techniek voor het aanbrengen van oogcrème om rimpels te verminderen?

Om oogcrème op de juiste manier aan te brengen en rimpels te verminderen, gebruik je je ringvinger om zachtjes een hoeveelheid oogcrème ter grootte van een erwt onder de ogen aan te brengen. Begin vanuit de binnenste hoek en werk naar buiten toe naar de tempel toe. Dep het product in plaats van te wrijven in uw huid om te voorkomen dat u eraan trekt of fijne lijntjes veroorzaakt. Zorg ervoor dat de crème voornamelijk op het orbitale bot wordt aangebracht om de bloedsomloop te stimuleren en de absorptie te bevorderen.

Kan oogcrème worden gebruikt om donkere kringen effectief te minimaliseren?

Oogcrèmes kunnen mogelijk helpen donkere kringen te minimaliseren, vooral als ze actieve ingrediënten bevatten zoals cafeïne, dat helpt de bloedvaten te vernauwen, of vitamine C, dat de huid kan verhelderen. De effectiviteit van oogcrèmes voor donkere kringen kan echter variëren, afhankelijk van de oorzaak van de donkere kringen zelf. Leefstijlfactoren, zoals gebrek aan slaap of uitdroging, moeten ook worden aangepakt om verbeteringen in het gebied onder de ogen te zien.

Moet oogcrème deel uitmaken van mijn ochtend- of avondhuidverzorgingsroutine?

Oogcrème kan zowel 's ochtends als 's avonds in uw huidverzorgingsroutines worden verwerkt. Het kan echter voordeliger zijn om overdag een oogcrème met zonbescherming en antioxidanten te gebruiken om de tere huid te beschermen tegen UV-stralen en milieuschade. Overweeg om 's avonds een rijkere, meer voedende oogcrème te gebruiken om 's nachts te helpen bij hydratatie en herstel.

Wat is de juiste volgorde van het aanbrengen van oogcrème in relatie tot foundation?

Oogcrème moet vóór de foundation worden aangebracht. Breng na het reinigen, tonifiëren en aanbrengen van serum op je gezicht de oogcrème voorzichtig aan onder je ogen. Laat het een paar minuten intrekken voordat je verder gaat met je gewone vochtinbrengende crème en SPF. Zodra uw basishuidverzorgingsproducten zijn opgenomen, kunt u foundation aanbrengen, zodat deze naadloos overgaat in de oogcrème.

Is het veilig om oogcrème op mijn oogleden te gebruiken, of moet het worden vermeden?

Het is over het algemeen veilig om oogcrème op uw oogleden te gebruiken, zolang het product speciaal is ontworpen voor gebruik rond de ogen en door oogartsen is getest. Vermijd echter het aanbrengen van zware of vettige crèmes op de oogleden, omdat deze irritatie kunnen veroorzaken en de poriën kunnen verstoppen. Gebruik bij het aanbrengen van oogcrème op de oogleden een kleine hoeveelheid en dep lichtjes op het gebied.

Wat is de beste methode om oogcrème aan te brengen zonder irritatie te veroorzaken?

Door oogcrème voorzichtig aan te brengen en de juiste hoeveelheid product te gebruiken, kan irritatie worden voorkomen. Gebruik je ringvinger om de oogcrème voorzichtig aan te kloppen, in plaats van over de huid te wrijven of eraan te trekken. Breng de crème niet te dicht bij de wimperlijn aan, omdat het product in de ogen kan migreren en irritatie kan veroorzaken. Zorg er ten slotte voor dat u een oogcrème gebruikt die speciaal is ontworpen voor de gevoelige huid rond de ogen.