Why You Want to Stay Away from Certain Ingredients in Your Skin Care Products

Chemicaliën om te vermijden

Terwijl we door de eindeloze gangpaden van huidverzorgingsproducten navigeren, belooft elke pot en fles een stralende teint en eeuwige jeugd. Niet alle ingrediënten zijn echter gelijk, en sommige kunnen ronduit schadelijk zijn voor uw huid en algehele gezondheid. Als u begrijpt welke ingrediënten u moet vermijden, kunt u de integriteit van uw huid beschermen, schade op de lange termijn voorkomen en bijdragen aan het algehele welzijn. Laten we in de details van deze controversiële duikenComponentenEn waarom nee tegen hen zeggen een van de beste beslissingen zou kunnen zijn voor uw huidverzorgingsroutine.

1. parabenen (Methyl, Butyl, Ethyl, Propyl)

Wat ze zijn:Parabenen zijn veel gebruikte conserveermiddelen in cosmetica en huidverzorgingsproducten.

Waarom ze vermijden:Van deze chemicaliën is bekend dat ze oestrogeen in het lichaam nabootsen, waardoor het hormonale evenwicht mogelijk wordt verstoord. Studies hebben een verband gesuggereerd tussen parabenen en reproductieve problemen, evenals een verhoogd risico op borstkanker. Ze kunnen ook huidirritatie en sensibilisatie veroorzaken.

2. Synthetische geuren

Wat ze zijn:Synthetische geuren zijn geconstrueerde geuren die zijn ontworpen om producten aangenaam te laten ruiken.

Waarom ze vermijden:De term "geur" kan een cocktail van honderden chemicaliën verbergen, waaronder ftalaten, die bekende hormoonontregelaars zijn. Deze kunnen allergische reacties, dermatitis veroorzaken en mogelijk het voortplantingssysteem beïnvloeden. Bovendien kunnen ze leiden tot hoofdpijn en duizeligheid bij gevoelige personen.

3. formaldehyde en formaldehyde-vrijgeven van conserveermiddelen

Wat ze zijn:Deze conserveermiddelen worden gebruikt om microbiële groei in producten op waterbasis te voorkomen.

Waarom ze vermijden:Formaldehyde is een bekend carcinogeen dat ook huidirritatie en allergische reacties kan veroorzaken. Continue blootstelling kan leiden tot ademhalingsproblemen en een verzwakt immuunsysteem.

4. Natriumlaurylsulfaat (SLS) /natriumlaurethsulfaat (SLES)

Wat ze zijn:SLS en SLES zijn oppervlakteactieve stoffen die een schuimend effect creëren in reinigingsmiddelen en shampoos.

Waarom ze vermijden:Deze ingrediënten kunnen de huid van zijn natuurlijke oliën ontdoen, wat leidt tot droogheid, irritatie en soms dermatitis. Bovendien kan het fabricageproces van SLES leiden tot besmetting met 1,4-dioxaan, een stof waarvan bekend is dat deze potentieel schadelijk is.

5. Ftalaten

Wat ze zijn:Ftalaten worden gebruikt om de flexibiliteit van kunststoffen in cosmetica te vergroten en worden ook in geurstoffen aangetroffen.

Waarom ze vermijden:Ftalaten zijn hormoonontregelaars die hormonale systemen kunnen verstoren, geboorteafwijkingen kunnen veroorzaken en in verband zijn gebracht met een verhoogd risico op borstkanker.

6. Triclosan

Wat ze zijn:Triclosan is een antibacterieel middel dat in veel reinigingsmiddelen en zeep voorkomt.

Waarom ze vermijden:Triclosan kan niet alleen bijdragen aan antibioticaresistentie, maar het is ook in verband gebracht met hormonale verstoringen en kan mogelijk de spierfunctie schaden. De FDA heeft het gebruik van triclosan in antibacteriële zepen verboden, maar het is nog steeds te vinden in sommige cosmetica.

7. Minerale olie

Wat ze zijn:Minerale olie is een bijproduct van aardolie dat in verschillende cosmetica wordt gebruikt om vocht vast te houden.

Waarom ze vermijden:Hoewel niet alle vormen van minerale olie schadelijk zijn, kan ongeraffineerde of verontreinigde minerale olie gifstoffen in de huid brengen. Het kan ook de poriën verstoppen en acne verergeren bij degenen die er vatbaar voor zijn.

8. Polyethyleen glycols (PEG's)

Wat ze zijn:PEG's worden in cosmetica gebruikt als verdikkingsmiddelen, oplosmiddelen en vochtdragers.

Waarom ze vermijden:Afhankelijk van het productieproces kunnen PEG's besmet zijn met ethyleenoxide en 1,4-dioxaan, beide verbindingen met bekende gezondheidsrisico's, waaronder kanker en huidirritatie.

9. Oxybenzone en Octinoxaat

Wat ze zijn:Deze chemicaliën zijn veel voorkomende actieve ingrediënten in chemische zonneschermen.

Waarom ze vermijden:Ze zijn in verband gebracht met hormonale verstoringen en kunnen koraalverbleking veroorzaken, waardoor ze net zo schadelijk zijn voor het milieu als voor de menselijke gezondheid. Ze kunnen ook allergische huidreacties veroorzaken en kunnen bijdragen aan beschadiging van de huidcellen bij blootstelling aan de zon.

10. Alcohol (Isopropyl, SD-alcohol, ethanol)

Wat ze zijn:Alcoholen worden gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege hun sneldrogende eigenschappen en om andere ingrediënten te helpen de huid binnen te dringen.

Waarom ze vermijden:Niet alle alcoholen zijn slecht voor de huid, maar de hierboven genoemde kunnen zeer uitdrogend en irriterend zijn, vooral voor gevoelige of droge huidtypes. Ze kunnen de beschermende barrière van de huid verstoren, wat leidt tot vochtverlies en een verzwakte huidstructuur.

 

Veiliger alternatieven:

Gelukkig zijn er tal van natuurlijke en veiligere alternatieven voor deze twijfelachtige ingrediënten. Zoek bij het kiezen van uw huidverzorgingsproducten naar ingrediënten die zacht en toch effectief zijn bij het bevorderen van een gezonde huid.

Vitamine C is een krachtige antioxidant die helpt de huid op te fleuren en het uiterlijk van donkere vlekken en hyperpigmentatie te verminderen. Het stimuleert ook de productie van collageen, wat de elasticiteit van de huid kan verbeteren en de tekenen van veroudering kan verminderen.

Hyaluronzuur is een hydraterend ingrediënt dat tot 1000 keer zijn gewicht in water kan bevatten. Het helpt om de huid te vullen en te hydrateren, wat resulteert in een gladdere en jeugdiger teint.

Botanische extracten, zoals kamille, groene thee en aloë vera, zijn zachte en rustgevende ingrediënten die de huid kunnen voeden en beschermen. Ze hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen de geïrriteerde huid kalmeren terwijl ze hydratatie en antioxidanten bieden.

Andere heilzame ingrediënten om naar te zoeken zijn onder meer niacinamide, dat helpt om de huidtextuur te verbeteren en het uiterlijk van poriën te verminderen, en peptiden, die de collageenproductie kunnen stimuleren en de stevigheid van de huid kunnen verbeteren.

Labels lezen en je onderzoek doen:

Bij het winkelen voor huidverzorgingsproducten is het essentieel om de etiketten te lezen en uw onderzoek te doen. De ingrediëntenlijst kan overweldigend zijn, maar als u de tijd neemt om vertrouwd te raken met de belangrijkste ingrediënten, kunt u weloverwogen keuzes maken.

Zoek naar producten met het label 'parabenenvrij' en 'ftalaatvrij'. Parabenen en ftalaten zijn veel voorkomende chemicaliën die worden gebruikt in cosmetica en huidverzorgingsproducten en die in verband zijn gebracht met mogelijke gezondheidsrisico's. Door producten te kiezen die vrij zijn van deze ingrediënten, kunt u uw blootstelling aan mogelijk schadelijke chemicaliën minimaliseren.

 

Conclusie:

Hoewel deze lijst niet volledig is, kan het vermijden van deze ingrediënten een belangrijke stap zijn om uwDe gezondheid van de huid. Het is belangrijk op te merken dat de concentratie en context waarin deze ingrediënten worden gebruikt, ook een rol kunnen spelen in hun potentieel voor schade. Sommige ingrediënten kunnen bijvoorbeeld veilig zijn in lage concentraties of wanneer ze van de huid worden afgespoeld, zoals in een reinigingsmiddel. Als voorzorgsmaatregel en vuistregel voor een holistische huidverzorgingsaanpak is het echter verstandig om deze stoffen waar mogelijk te vermijden.

Wanneer u ervoor kiest om deze ingrediënten uit te sluiten van uw routine, beschermt u niet alleen uw huid, maar ondersteunt u ook een bredere beweging naar schonere, duurzamere schoonheidspraktijken. Hier zijn een paar extra stappen om de kwaliteit van uw huidverzorgingsroutine te verbeteren:

Educeer jezelf

Lees altijd labels en doe je onderzoek. Zoek naar wetenschappelijke studies enGeloofwaardige middelenDie beweringen over de veiligheid van ingrediënten ondersteunen. Blijf weg van huidverzorgingsmerken die niet de volledige ingrediëntenlijst tonen.

Patch Test Nieuwe producten

Zelfs producten met veilige ingrediënten kunnen reacties veroorzaken bij gevoelige personen. Voer een patch-test uit door een kleine hoeveelheid van het product op uw binnenste onderarm aan te brengen om er zeker van te zijn dat het geen irritatie veroorzaakt.

Voor meer informatie over de stands die Skanski neemt met betrekking tot Chemicals om te vermijden in onze huidverzorging Klik hier