Sunscreen, Why do I need to wear SPF every day ?

SPF waarom moet ik elke dag SPF dragen?

Welke andere producten beschermen ons, naast SPF (zonnebrandcrème), tegen schade door de zon, verminderen het risico op huidkanker, voorkomen het voortijdig verschijnen van rimpels en werken onmiddellijk na het aanbrengen?

Het is geen echt geheim. Velen van ons weten al dat SPF noodzakelijk is als je lekker wilt zonnen op de stranden van Zuid-Spanje.

Maar als u uw huid op de lange termijn stralend en gezond wilt houden, moet u elke dag zonnebrandcrème aanbrengen.

1. Verminder uw risico op huidkanker

Zonnebrandcrème/ SPF beschermt de huid en vermindert het risico op het ontwikkelen van huidkanker en voorlopers van huidkanker.

Het aanbrengen van SPF in combinatie met andere zonbeschermingsmaatregelen (zoals het dragen van donkere kleding en een zonnebril) kan de negatieve effecten van blootstelling aan de zon verminderen.

De Skin Cancer Foundation beweert zelfs dat het gebruik van een zonnebrandcrème met SPF 15 het risico op het ontwikkelen van plaveiselcelcarcinoom met 40% vermindert en het risico op melanoom (de dodelijkste huidkanker) met 50%.

2. Bescherm tegen zonnebrand

Wist u dat zonlicht twee soorten schadelijke stralen bevat, UVA en UVB? UVA-stralen (ook gebruikt in zonnebanken) worden vooral geassocieerd met langdurige huidbeschadiging, zoals rimpels.

Het zijn echter UVB-stralen die zonnebrand veroorzaken en waarvan wordt aangenomen dat ze de meeste huidkankers veroorzaken. Het houdt rechtstreeks verband met de dodelijkste vorm van kanker. Volgens Healthline: "Zelfs een enkele bruine kleur kan het risico op huidkanker vergroten. Dit komt omdat wanneer de huid UV-licht uit zonlicht absorbeert, dit het genetische materiaal in de huidcellen kan beschadigen.

Gelukkig beschermt SPF ons tegen UV-stralen door zonlicht te absorberen, reflecteren of verstrooien. SPF beschermt uw huid.

3. Vermijd ontstekingen en roodheid

Overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot zonnebrand, ernstige roodheid van de huid en huidirritatie.

Volgens Medical News Today " beschadigen de ultraviolette stralen van de zon de huid , waardoor deze rood wordt naarmate het lichaam meer bloed naar het getroffen gebied pompt om de schade te herstellen."

4. Voorkom het vroegtijdig ontstaan ​​van rimpels en fijne lijntjes

Als het gaat om rimpels, fijne lijntjes en kraaienpootjes, is SPF een van de meest effectieve preventieve behandelingen.

Langdurige blootstelling aan UVA-straling veroudert de huid voortijdig, waardoor collageen en huidelasticiteit verloren gaan. In werkelijkheid is schade door de zon verantwoordelijk voor maar liefst 90% van de zichtbare tekenen van veroudering.

Door SPF in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine op te nemen, kunt u met minimale inspanning de eerste tekenen van veroudering voorkomen.

Ongelijkmatige huidpigmentatie (of hyperpigmentatie) verwijst naar delen van de huid die op een ongelijkmatige manier verkleurd of donkerder zijn.

Blootstelling aan de zon is een mogelijke oorzaak, maar het kan ook erfelijk zijn. Een gevlekte huid of donkere vlekken kunnen voorkomen op het gezicht, de handen en andere delen van het lichaam die regelmatig aan de zon worden blootgesteld.

6. Stop DNA-schade

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat zonlicht DNA-schade kan veroorzaken, wat kan leiden tot huidcarcinogenese en fotoveroudering. De studie stelt: Deze laesies kunnen ontstekings- en immunosuppressieve processen in epitheelweefsel veroorzaken, waardoor veroudering en tumorigenese worden versneld. Blootstelling aan de zon heeft uiteraard ernstige gevolgen en kan leiden tot vroegtijdige veroudering , huidkanker en vele andere huidveranderingen. Je kunt de zon vermijden tijdens de wintermaanden of door op kantoor te zitten. Het zal u misschien verbazen als u meer te weten komt over de volgende situaties waarin u SPF zou moeten dragen:

7. Wanneer moet je SPF dragen?

Helaas denken veel mensen er alleen aan om zonnebrandcrème te gebruiken op hete dagen of als ze de hele dag buiten zijn. Zonnebrandcrème moet dagelijks worden aangebracht.

Ultraviolette stralen zijn niet alleen aanwezig op warme zomerdagen, maar ook bij koud weer en bewolkte gebieden, en kunnen de huid beschadigen.

Dit geldt vooral voor mensen met een mooiere huidskleur. Mensen van alle huidtinten kunnen echter huidkanker krijgen, dus er moeten goede beschermingsmaatregelen tegen de zon worden toegepast, inclusief het dagelijks gebruik van zonnebrandcrème.